NK voor sprinters

  • Trackwatcher

    Woensdag 02 juli 2014

    Track - Of er aan het einde van het jaar nog een Nederlands kampioenschap in Omnisport Apeldoorn wordt verreden is hoogst onzeker, maar wat al wel vast staat is dat de sprintonderdelen worden los gekoppeld van de duurnummers en een apart kampioenschap krijgen in Sportpaleis Alkmaar.

    Dat gebeurt op verzoek van sprintcoach René Wolff, die eind december geen handige datum vindt voor zijn sprinters gezien de seizoensopbouw. Waarschijnlijk worden deze kampioenschappen 500 meter/kilometer, sprint en keirin verreden in combinatie met het NK Omnium 2014-2015.

    Wat in de wandelgangen al gefluisterd werd is nu bekend.

    Een Nederlands kampioen voor sprinters met waarschijnlijk weinig publiek op de Alkmaarse tribunes

    Geen tot weinig aandacht in de media etc.

    Trackwatcher en met hem veel liefhebbers van de baansport zijn een andere mening toegedaan

    maar die spreken voor dovemans oren.

  • henk

    Weinig deelnemers op het Omnium dan. Normaal doen er nog wel is wat sprinters mee.

  • DeRosa

    Denk dat het Omnium meer is voor de duurrenners….okay er zullen er zeker zijn die op beide gokken en dat kan ook best. Voor nederland heeft dat bij de dames ook al een keer iemand gedaan tijdens een WK met brons op het Omnium als gevolg dus onmogelijk is het niet.

  • DeRosa

    Kon laatst verreden NK in Apeldoorn nou ook niet bepaald druk bezocht vinden…..meerendeel van de tijd was het alleen familie van de atleten wat op de stoeltjes zat. Zal moeten blijken of het nu anders gaat maar als er dan toch geen publiek komt kijken dan maar kiezen voor een tijdvak die de renners en hun coaches goed uitkomt…..ik heb er geen probleem mee. Denk wel dat NK bijelkaar wel duurder in organisatie gaat worden…combineren duur en sprint is altijd financieel aantrekkelijker.

    Weer eens een keer in Alkmaar is ook wel weer eens leuk al blijft het jammer van z'n mooie baan in Apeldoorn.