Bouw baan Assen start definitief

  • Stayerslijn

    De een moet dicht omdat het geld op is, de ander omdat de baan slecht is………

    Maar dit nieuws is er ook:

    RTV Noord, 5 maart 2014 17:07 uuur

    ASSEN - Het bouwplan voor het nieuwe wielercentrum op Stadsbroek in Assen is definitief. Donderdag tekenen de gemeente Assen en de bouwbedrijven de overeenkomst.

    De verwachting is dat de bouw over enkele weken kan beginnen. Er loopt nog een bezwaarprocedure tegen het kappen van bomen op Stadsbroek.

    Het wielercentrum, met onder meer een wielerbaan, een bmx- en een veldritparcours, zal door verschillende wielerclubs worden gebruikt. De bouw kost 2,8 miljoen euro. Het plan werd eerst afgekeurd, omdat de kosten boven het gemeentelijk budget uitkwamen. Maar doordat de wielerclubs zelf een deel van het werk uitvoeren en het aantal vierkante meters is verkleind, kon het plan nu toch goedgekeurd worden.

    Over het wielerdrome in Assen is tientallen jaren gepraat. Een grote voorstander van het project is PvdA-raadslid en oud-voorzitter van de Asser Jeugdtour Max Bruins. De baan in Assen moet een trainingscentrum worden voor wielertalent uit het Noorden.

  • Tom Gakes

    Mooi nieuws dat de baansport goed kan gebruiken op dit moment. Is er ook bekend wanneer de baan (naar verwachting) gebruikt kan gaan worden?

  • sjaak

    Zijn er al ergens bouwtekeningen? Ben wel beniewd hoe het er uit komt te zien!

    Hoop alleen wel dat ze meer over de baan nadenken dan in apeldoorn. want die loopt/fietst voor geen meter.

  • DeRosa

    Sta te popelen om het hout te gaan uitproberen op mijn baanfiets !

    Super mooi nieuws!