Wielerbaan Apeldoorn alsnog gesloten

  • Joske

    WIELERBAAN ALSNOG GESLOTEN

    Mededeling voor alle belanghebbenden

    28 februari 2014

    Vandaag, 28 februari, ontvingen wij zojuist het volgende bericht van de directie van Libema - Omnisport

    De KNWU heeft besloten om de trainingen van de Oranje selectie voorlopig niet meer in Omnisport Apeldoorn te laten plaatsvinden. Men heeft beoordeeld dat de baan als gevolg van het “splinteren” onvoldoende veilig is. De voor 2 jaar toegekende homologatie is door de UCI onverwacht opgeschort.

    Op zeer korte termijn vindt er door diverse externe partijen een onafhankelijk onderzoek plaats naar de veiligheid van de wielerbaan.

    Aangezien ook wij de veiligheid hoog in het vaandel hebben, besluiten wij in verband met het lopende onderzoek de wielerbaan tot nader order niet meer beschikbaar te stellen.

    Helaas betekent dit dat wij alle geplande trainingen en clinics tijdelijk zullen opschorten.

    Wij houden u op de hoogte over vervolg stappen en de uitkomsten van de geplande onderzoeken.

    Wilt u zo vriendelijk zijn uw gebruikers hierover te informeren.

    In tegenstelling tot eerdere gemaakte afspraken moeten we dus alle activiteiten door deze maatregel voorlopig opschorten.

  • Apeldoorner

    Merkwaardig dat de baan eerst nog goed genoeg was voor clinics en training en er feitelijk weinig aan de hand was en nu in één keer de boel op slot doen ! Toch bang voor aansprakelijkheid ? Overigens de enige oplossing is een compleet nieuwe baan omdat de huidige door gebrekkig en te weinig onderhoud waarschijnlijk compleet vernageld is.Maar oh oh wie gaat dit betalen :)o

  • DeRosa

    Denk dat het zo dramatisch nog niet is….ff rapportage afwachten en dan pas conclusies trekken……..Go Omnisport Go.

  • Stayerslijn

    Politiek pokerspel?

    1. KNWU “vertrekt” uit Omnisport omdat de baan te “gevaarlijk” is. Reden is het achterstallig onderhoud dat aan de baan (niet) is gedaan. In 5 jaar tijd een beetje plamuur hier en daar en voor ongeveer 1/5e deel geschuurd (maar niet verder behandeld). Druk opvoeren om zo dit onderhoud gedaan te krijgen.

    2. Dus “moet” de KNWU wel naar Alkmaar. Net op het moment dat daar het licht bijna definitief uit gaat. Help… de KNWU baanrenners kunnen nu nergens meer heen (Sloten is geen optie). Dus druk richting de gemeente Alkmaar om de baan over te nemen wordt opgevoerd, want anders kunnen die arme baanrenners helemaal nergens meer heen….. (net nu het seizoen afgelopen is en er (even) een rustperiode is richting volgende toernooien).

    3. Eindconclusie: Alkmaar blijft overeind dankzij de steun van de gemeente, en de baan in Apeldoorn wordt als de wiedeweerga weer in orde gebracht. Een hal van 60 miljoen laat je niet gebruiksloos liggen omdat je niet wilt investeren (wat zal het zijn…€ 100-150.000) , En daar vindt in oktober gewoon weer het EK plaats. En de KNWU keert daar terug natuurlijk, want NOC NSF hebben ook voor een slordige miljoen in die sporttempel geïnvesteerd, en die stoot je niet zo maar tegen het hoofd.

    En aan het eind van het lied is iedereen blij, en leefden ze nog lang en gelukkig……

  • Stayerslijn

    Blijft toch serieus als je de lokale apeldoornse krant leest:

    De Stentor

    Zorgen bij SGP over risico's Omnisport

    Geplaatst op 03 maart 2014

    Laatste update 03 maart, 13:29 uur

    APELDOORN - De SGP in Apeldoorn maakt zich zorgen over de gevolgen van een aantal ontwikkelingen bij Omnisport.

    De afgelopen tijd werd duidelijk dat Aventus er vertrekt als vaste huurder, en zijn er twijfels gerezen over de veiligheid van de wielerbaan. Daarnaast hebben burgemeester en wethouders aangegeven dat er nog wat open eindjes zijn rondom de oplevering en de inventaris. Die hebben mogelijk financiële gevolgen die niet verhaald kunnen worden op de aannemer.

    Niet alles hoeft de gemeente Apeldoorn direct te raken, weet de SGP, het bedrijf Libéma is verantwoordelijk voor de exploitatie van Omnisport. De gemeente is evenwel eigenaar van het pand. ‘Als eigenaar en subsidieverstrekker loopt de gemeente mogelijk de grootste financiële risico’s', stelt de SGP, die daarom meer wil weten van burgemeester en wethouders. Zo vraagt de partij hoe het kan dat de twijfels rond de wielerbaan nu pas bekend worden, en wie voor eventueel herstel opdraait. Ook wil de SGP inzicht in de financiële consequenties van het vertrek van Aventus.

  • DeRosa

    Klinkt niet goed……jammer van de mooie locatie. Ik heb er diverse keren prima op gereden en was jaloers dat we in Limburg niet z'n mooie baan hadden.

    Onderhoud is alles….zo blijkt maar weer!

  • urb

    Weet iemand wat de stand van zaken is op de wielerbaan in Apeldoorn. Zijn ze bezig met restauratie, wachten ze nog?

  • Jokse

    Als je vraagt: zijn ze bezig met de restauratie, dan ga je er van uit, dat dat moet.

    Dat is echter allerminst zeker.

    Omdat gegrond te kunnen doen zal je vergelijkend onderzoek moeten doen.

    Daaruit zou dan moeten blijken of “restauratie” nodig is of niet, of er blijkt, dat men wel dat idee heeft, maar dat dat niet gegrond is gebleken.

    Was het een incident: Azizu Asni Awang in Manchester - incident of structureel?

    Dat scheelt nogal.

    Op dit moment worden meerdere onderzoeken uitgevoerd door mensen die er verstand van hebben en een onafhankelijk oordeel kunnen vormen zonder een “gewenste” uitkomst.

    Afwachten dus wat daar uit komt.

    Let wel: meerdere onderzoeken, zodat de uitslag betrouwbaarder is, maar een verschil in uitkomsten weer tot discussie kan leiden.

    Dus: eerste de onderzoeken afwachten, dan pas conclusies trekken.

    Daar is het nu te prematuur voor.

  • Stayerslijn

    Tijdslijn?

  • DeRosa

    Idd eerst de onderzoeken afwachten maar dat er gedacht wordt dat er iets grondig mis is met de wielerbaan is volkomen terecht, neem aan dat er niet voor niets niet meer gereden wordt op die baan en dat het op deze vervelende manier in het nieuws gekomen is.

    En ja….is er een time schedule?