Het circus was in Tilburg

  • Piet Plezier

    Morgen (zondag 5 april) wordt Vlaanderens mooiste verreden..Dat is echt wielrennen. Rondjes rijden op fietsen zonder remmen is vooral spektakel. Zeker in Tilburg waar enkele renners zich voor de eerste keer aan een échte zesdaagse “mochten”meedoen (Huenders, Vingerling,Stöpler, Veldt, Kip en Pieterers)

    Het was vooral publieksvermaak, Het was echt vertier maar met sport had het weinig te maken. Als de organisatie zich dat realiseert mag Tilburg gerust elk jaar een zesdaagse houden.

    gedeelte uit de column van Jos v. d.Ven in het Brabants Dagblad

    Heb wel genoten van het circus

  • Joske

    Al zelf eens meegereden in een zesdaagse?

    Natuurlijk is het ook circus, maar er wordt ook stevig gereden, anders zou het geen circus zijn….

  • patrick

    doodziek wordt ik van dat soort mensen: 'zesdaagse hebt niets met sport te maken". het is gewoon een tak van het wielrennen net zoals veldrijden. tuurlijk er zit iets van amusement bij maar het is gewoon een prachtige sport.

  • 51x15

    Een zesdaagse een circus, een veldrit een grote kermis met de renners als carnvaleske figuren die zich tussen de dronken en steeds meer agressievere massa een weg weet te banen. Geef mij het 6daagse circus dan maar waarin de renners zich als ware acrobaten (mn in de koppelkoers en achter de derny's) hun rondjes draaien. Waarbij het publiek zichzelf trakteert op een geweldige avond uit. Ohh ja en mocht het afgesproken zijn… rondjes van boven de 60 km/u rijden in de scratch (11.5 op 200 meter) en waar de acrobaten achter de derny's zelfs tegen de 70 km/u rijden.. Ik en met mij meer dan 10.000 mensen hebben 6 dagen genoten. En over de column van Jos v.d. Ven gesproken dat is ook geen journalistiek.

  • Paul Versluis

    Beste Piet Plezier,

    Natuurlijk is een zesdaagse vermaak, maar welke vorm van (wieler)sport is dat niet? De formule van een zesdaagse moet aanslaan bij het publiek. Als de renners alleen maar rondjes rijden, komt er geen hond op af. Deze wijze van vermaak slaat aan bij het publiek. Bij sommige onderdelen weten de renners op de juiste wijze het publiek te betrekken en ontstaat een leuke mix van vermaak en sport. Een zesdaagse mag dan onder de categorie ‘circus’ worden gerangschikt, er wordt regelmatig snoeihard gereden. Ik weet niet of je de laatste koppelkoers hebt gezien, maar er waren nauwelijks rustmomenten. Je kunt niet van renners verwachten dat ze uren aan een stuk volle bak rijden; de eerste uren van een klassieker (zelfs in de ronde van Vlaanderen wat je het ‘echte’ wielrennen noemt) wordt meestal tegen een laag gemiddelde gereden. De renners die hun debuut mochten maken bij de grote mannen in de zesdaagse hebben in hun eigen categorie hun sporen op de baan al verdiend. Dat ze in Tilburg nog niet aan het niveau van de specialisten kunnen komen, zie je terug in de uitslag. Een vaste plek in het zesdaagse circus moet worden afgedwongen.

    Met vriendelijke groet,

    Paul Versluis

    Baantrainer OSC Apeldoorn

  • Herogewier

    Na afloop van de jachten moet je gewoon eens aan de baan gaan staan. D'r waren er diversen bij die dan in een half uurtje een behoorlijk jasje uit hebben gedaan. Sommige jongens rijden bij vlagen echt op hun max. om enkel nog maar het wiel voor ze te kunnen houden.