Fantastisch initatief

  • tarzan

    Een prima idee om deze site te beginnen, alles wat met baanwielrennen te maken heeft zie je op 1 pagina.

    Zeker weten dat ik iedere dag de site open om te kijken of het al bekend is wie er meedoen met de wereldkampioenschappen baan op Mallorca, want daar ga ik naar toe.

  • Stefan

    Leuk dat er nog iemand is die naar Mallorca gaat, ik ben ook benieuwd wie er rijden.

    Is er bij iemand bekend welke Nederlanders er gaan?

  • Buurman v.d.Klimgeit

    Zie op dit discussieforum “ Voorbeschouwing Mallorca ” van bf-one fan geplaatst op 22 febr.jl.

    Dus even naar beneden.

  • Javelin

    De wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Manchester werden door de Nederlandse ploeg met gemengde gevoelens afgesloten. Succes was er volop, maar de valpartij van Theo Bos veroorzaakte de nodige beroering, een maand voor de start van het WK op Mallorca.

    Door de overwinningen van de koppels Peter Schep/Jens Mouris op de koppelkoers en Yvonne Hijgenaar/Willy Kanis op het onderdeel teamsprint, was Nederland niet te achterhalen in het landenklassement van de wereldbekercyclus. Duitsland en Groot-Brittannië volgden op gepaste afstand.

    Hijgenaar had zaterdag zilver gewonnen op de 500-metertijdrit. De Nederlandse medaillereeks was vrijdag ingeluid door Tim Veldt, op de kilometertijdrit. Het bracht teammanager Piet de Wit tot de conclusie dat de winter succesvol is verlopen met de trainingen in het Sportpaleis en dat met opgeheven hoofd naar de strijd om de wereldtitel kan worden uitgekeken. ‘Het zegt in elk geval dat we in de breedte sterk hebben gepresteerd. We scoren bovendien op alle onderdelen.’

    De teamsprint voor vrouwen maakt in Mallorca voor het eerst deel uit van het WK-programma. Dat biedt perspectieven voor Hijgenaar en Kanis, die in drie van de vier wereldbekerwedstrijden de sterkste waren.

    Minder florissant verliep het toernooi in de Engelse stad voor Theo Bos. De wereldkampioen hield zaterdag de concurrentie achter zich in de kwalificaties voor het sprinttoernooi, maar kwam in de eerste ronde hard in botsing met de Duitser Seidenbecher.

    Gevreesd werd dat Bos een botbreuk in zijn schouder had opgelopen, maar in het ziekenhuis bleek hij ‘slechts’ een forse zwelling op de schouder te hebben. Zijn huid is beschadigd door splinters.

    Bos, die bij Rabobank in de belangstelling staat om te worden gesponsord, gaat er niettemin vanuit dat hij zijn wereldtitel in Spanje kan verdedigen.

    Bron: Sportpaleis Alkmaar/Volkskrant